kak-muffins :D <33
Hej alla. Hoppas er dag har varit bra, min var väldigt slow iaf. Har försökt plugga men jag orkade helt enkelt inte :$ Får ta igen det imorron efter att jag fått akupunktur hos min mormor xD Det låter knäppt men hon är utbildad akupunktör så jag får gratis akupunktur hos henne, vilket behövs eftersom min rygg inte är den bästa precis. Jag roade mig med att baka istället för att plugga (A) Utgick från ett recept till en kladdkaka, sen improviserade jag och det blev riktigt lyckat! Hade inga muffins formar hemma så jag klickade ut smeten istället och då blev det som stora, platta muffins istället.
2 Ägg
3 dl socker
2tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
100 g margarin
4msk kakao
1 1/2 dl mjöl ( typ vetemjöl eller grahamsmjöl)
1krm salt
Vispa Ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda Mjöl,Vaniljsocker,kakao,salt och bakpulver i en bunke .
Äggsmeten blandas med mjölblandningen .
Rör ned smöret, antingen smält eller flytande.
Klicka ut på bakplåtspapper , sätt in i ugnen som skall ha en temperatur på 225 grader.Sätt in muffinsen och sedan är det bara att vänta en sådär 8 minuter på att de blir klara .
Glasyren är enkel att göra; Fyll en ganska liten kastrull med ca 2 dl vatten och lägg sedan en djup tallrik ovan på kastrullen, som ett lock. Fyll tallriken med ca 200 g choklad, vilken sort du vill. Sätt plattan på rätt hög värme(4-5/6) och vänta tills vattnet börjar koka, då du sänker temperaturen till 2:an och drar kastrullen av plattan så att enast halva kastrullen är kvar på plattan. Rör om i chokladen nån gång då och då. När chokladen har smält helt och hållet så blandar du i ca ½ dl florsocker. Vispa med en gaffel tills alla klumpar försvunnit och chokladen är slät. Bre ut chokladen över kakorna och ställ i kylen i ca 30 min eller längre.
Pusssss
a stud muffin
2 Ägg
3 dl socker
2tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
100 g margarin
4msk kakao
1 1/2 dl mjöl ( typ vetemjöl eller grahamsmjöl)
1krm salt
Vispa Ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda Mjöl,Vaniljsocker,kakao,salt och bakpulver i en bunke .
Äggsmeten blandas med mjölblandningen .
Rör ned smöret, antingen smält eller flytande.
Klicka ut på bakplåtspapper , sätt in i ugnen som skall ha en temperatur på 225 grader.Sätt in muffinsen och sedan är det bara att vänta en sådär 8 minuter på att de blir klara .
Glasyren är enkel att göra; Fyll en ganska liten kastrull med ca 2 dl vatten och lägg sedan en djup tallrik ovan på kastrullen, som ett lock. Fyll tallriken med ca 200 g choklad, vilken sort du vill. Sätt plattan på rätt hög värme(4-5/6) och vänta tills vattnet börjar koka, då du sänker temperaturen till 2:an och drar kastrullen av plattan så att enast halva kastrullen är kvar på plattan. Rör om i chokladen nån gång då och då. När chokladen har smält helt och hållet så blandar du i ca ½ dl florsocker. Vispa med en gaffel tills alla klumpar försvunnit och chokladen är slät. Bre ut chokladen över kakorna och ställ i kylen i ca 30 min eller längre.
Pusssss
a stud muffin
Kommentarer
Postat av: Anna
mums, vad goda dem ser ut =)
puss
Postat av: a stud muffin
Hhihi, det var dem också kan jag säga :P Ju längre i kylskåpet dem får vara, ju segare och godare blir dem :D
pusssss <33
Trackback